Heeft u vragen? Bel ons gerust!

(085) 822 80 10

Controleur Handboek Bomen

Na afloop van deze cursus heeft de Resultaatsmeter geen geheimen meer voor u.

U heeft een licentie voor het Handboek Bomen, verwijst ernaar in uw snoeibestek of u gaat als opdrachtnemer aan de slag met een snoeiproject waarbij het Handboek Bomen is voorgeschreven. Dan wilt u natuurlijk (kunnen) toetsen of de kwaliteitseisen die in het Handboek Bomen worden voorgeschreven, goed worden toegepast in de praktijk. Hiervoor heeft het Norminstituut Bomen een nieuw instrument ontwikkeld: de Resultaatsmeter. Wilt u met dit instrument aan de slag met de mogelijkheid om u te certificeren als geregistreerd Controleur Handboek Bomen? Dan is deze cursus zeker iets voor u.

In deze tweedaagse cursus staat het toepassen van de Resultaatsmeter centraal. Om te beginnen leert u alles over de achtergronden van dit nieuwe instrument. U maakt uitgebreid kennis met het online toetsinstrument en leert dit tot in detail te gebruiken. Aan het einde van de training kunt u moeiteloos projecten aanmaken, metingen klaarzetten en metingen uitvoeren. En bent u gedegen voorbereid op het landelijke examen Controleur Handboek Bomen van het Norminstituut Bomen.

Stapsgewijs nemen wij u mee in het volledige controletraject. Na het aanmaken van een project leert u de uitvraag en het startdocument te beoordelen. Ook leert u hoe u het logboek kunt gebruiken in het controleproces. Vervolgens gaan we dieper in op de metingen zelf. Hoe werkt de steekproef en welke criteria gelden bij de daadwerkelijke beoordeling? Vervolgens leert u hoe de resultaten van uw metingen geïnterpreteerd en gerapporteerd moeten worden en welke acties daaraan verbonden kunnen zijn.

Na de training volgt (voor wie dit wenst) het examen Controleur Handboek Bomen. Dit examen wordt afgenomen door het Norminstituut Bomen. Indien u dit twee uur durende (digitale) examen met goed gevolg aflegt, mag u zich gecertificeerd Controleur Handboek Bomen noemen. En bent u bevoegd om de Resultaatsmeter toe te passen binnen uw eigen organisatie en/of als onafhankelijke (externe) controleur.

Locaties
Opleidingscentrum Bomen

Ligusterbaan 12
2908 LW Capelle a/d IJssel

Opleidingscentrum Bomen

Anthonie Fokkerstraat 33a
3772 MP Barneveld

Eigen locatie

Bij u op kantoor!

Tijdsduur
2 dagen + 2 uur examen
Docenten

Erik Fidder, senior adviseur
European Tree Technician

 

Erwin Reinhard, account manager
European Tree Technician

 

Stéfan van der Heijden, adviseur

Geschikt voor
Deze cursus is bedoeld voor toezichthouders aan opdrachtgeverskant (gemeenten) of externe toezichthouders (van adviesbureaus, aannemers, boomverzorgingsbedrijven). Ook kan deze cursus een mooie aanvulling vormen voor ETW'ers of boomveiligheidscontroleurs die hun kennis en bevoegdheden willen uitbreiden.

Ook voor opdrachtgevers die niet actief aan de slag gaan met het instrument (maar die als projecteigenaar wél projecten aanmaken in de Resultaatsmeter) geeft deze cursus een prima inzicht in de werking van het instrument. Het examen is in dit geval optioneel, u beslist zelf of u zich daadwerkelijk wilt certificeren.
Doel van cursus
Na afloop van deze cursus kunt u de resultaatsmeter goed toepassen binnen een snoeiproject.
Als u het examen met goed gevolg doorloopt, ontvangt u het certificaat Controleur Handboek Bomen.

Met deze cursus kunnen 15 ETW hercertificeringspunten worden behaald.
Informatieblad
Download het pdf bestand voor meer informatie over de cursus.
Download